Key Account Manager - Newsner

Newsner är Sveriges största publicist i sociala kanaler och ledande aktör på Facebook i Norden. På vårt Sverigekontor sitter idag 25 medarbetare i moderna lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Newsner startades 2014 som en del av Nyheter365 och är idag verksam på 11 marknader/språk.

Varje vecka läses Newsner (inklusive Sportbibeln, Humorbibeln m.m) av runt 8 miljoner människor världen över, långt fler tar del av vårt innehåll i sociala kanaler.

Huvuddelen av våra intäkter kommer via programmatiska annonser (display) samt olika kommersiella samarbeten (sponsorskap, branded content och native).

Newsner kan erbjuda ett arbete i en omväxlande miljö med utmanande uppdrag hos svenska och internationella bolag. Exempel på kunder är; SJ, Världsnaturfonden, ComeOn, Chilli Mobile och Arla.

Newsner erbjuder stora möjligheter till utveckling såväl personligt som kunskapsmässigt. Företaget kännetecknas av en redaktionell känsla med mycket driv och högt i tak. Som Key Account Manager hos Newsner förväntas du arbeta självständigt med att identifiera och kontakta kunder samt bidra i utvecklingen av företagets affär. Du kommer att jobba tillsammans med företagets försäljningschef, men även i nära samarbete med vårt redaktionella team och övriga bolag inom koncernen.

Din profil

Vi söker en framgångsrik Key Account Manager med viss projektledningserfarenhet som tillsammans med försäljningschefen skall hjälpa till att driva företagets affärer och skapa långsiktiga relationer till företagets kunder. Eftersom arbetsuppgifterna innefattar mycket kundkontakt, måste du vara utåtriktad och trivas med såväl telefonkontakt som personliga möten. Du har god kännedom om hur digitala kampanjer utvärderas och att du är väl bekant med relevanta nyckeltal såsom CPC, CPO, klickfrekvens m.m. Stor vikt sätts på din professionalitet och känsla för hur man bygger långsiktiga relationer. Det är också viktigt att du är initiativrik men ansvarsfull.

  • 3 års relevant erfarenhet.
  • Erfarenhet av att arbeta som Account Manager inom digitala kanaler.
  • Erfarenhet av projektledning.
  • Utvärdering av digitala kampanjer.
  • Erfarenhet av merförsäljning.
  • Ett brett kontaktnät och god vana av att arbeta med långsiktiga kundrelationer.

Dina personliga egenskaper bör inkludera ett stort intresse för digital kommunikation och media. Du ska vara starkt säljfokuserad och tycka att sälj är kul. Du bör även ha ett stort kommersiellt intresse och en högpresterande och positiv attityd.

Som person är du social, flexibel, lyhörd och har ett stort intresse för att vinna affärer och att tillföra Newsners kunder ett mervärde. Vi förutsätter att du kan visa på utmärkta akademiska och professionella resultat.

Bli en del av Newsner

För ytterligare information eller frågor kontakta Anders Löf [email protected] eller 076 328 02 81

Ansökan