N365 Insights

Native advertising som ger försäljning – hemligheten bakom unika metoden

By 2024-01-23 No Comments

Native advertising är ett effektivt format för annonsörer som vill öka engagemang och medvetenhet för sitt varumärke. Men intresse och förståelse för en produkt i all ära. Vore det inte bra om det också kunde generera direktförsäljning? Med N365:s optimeringsmetod är det möjligt.

Nativeannonsering innebär att ditt material smälter in naturligt i den miljö där det är synligt. Oavsett om det är hos en publicist, på en blogg eller en sociala medier-plattform. Innehållet har inte sällan en redaktionell ton, där ditt varumärkes budskap kommuniceras från en tredjepart. Det kan med andra ord påminna ganska mycket om en nyhetsartikel, men med skillnaden att nativematerialet är annonsmärkt med ditt varumärke som avsändare.

Detta sätt att annonsera har blivit en naturlig del av många varumärkens mediamix. Syftet är ofta att få längre tid tillsammans med sin målgrupp. Genom inspirerande material bygger man exempelvis varumärkeskännedom eller vill öka intresset för en specifik produkt. För att mäta hur pass bra innehållet levererar tittar man exempelvis på CTR och lästid.

👉 Spana in kunder N365 hjälpt öka sina resultat.

Native advertising som konverterarMen visste du att native advertising faktiskt också kan leda till direkta avslut i form av till exempel direktförsäljning av en produkt, prenumeranter till en tjänst eller andra former av konverteringar? Det svenska bolaget N365 har arbetat med nativeannonsering i nära 15 år. Och alltid med fokus på att generera konvertering åt sina kunder.

Genom att hela tiden optimera materialet i varje steg ökar man hela tiden möjligheten till ett bättre resultat för nativekampanjen.

Steg för steg, så funkar native advertising med N365:

1. I första fasen kommer N365 och kunden överens om vad som ska kommuniceras i native advertising-kampanjen och vilka målen är

2. N365 producerar sedan ett antal artiklar med olika vinklar och innehåll, tillsammans med en hel rad olika annonser

3. Så fort kampanjen går live börjar också datainsamlandet från N365:s håll – nu kontrolleras CTR-nivåer på såväl annonsnivå som klick från artiklar till kundens sida för avslut, men även lästid och skrolldjup analyseras

4. Baserat på vad datan säger sker löpande optimeringar av innehållet – det kan vara bilder som ändras, ingresser som kortas eller rubriker som byts ut. Allt med syftet att hela tiden leverera bättre resultat

N365:s arbetsmetod har prisats fyra gånger vid det internationellt ansedda Native Advertising Awards. Bland kunderna märks välkända varumärken om Carglass, Viktväktarna, AirTours, BoConcept och Kindred. 

Vill ditt företag testa konverterande native advertising? Hör av dig direkt så berättar vi mer! 👇