Så fungerar printannonsering

Varför annonsera i print?

Printannonsering är effektivt för marknadsföringTidningsdöden har det pratats om i många år och det är ingen hemlighet att publicisternas digitala nyhetssajter blivit förstavalet för många. Men såväl tidningar som magasin läses fortfarande av många människor och i synnerhet nischade magasin kan vara en riktig fullträff för många annonsörer. Här finns en mängd olika inriktningar som kan vara relevanta för printannonsering med allt ifrån mode, inredning och livsstil till riktigt smala nischer inom exempelvis bil och motor.

Ett annat effektivt sätt att utnyttja printannonsering är att göra en lokal kampanj där man använder sig av lokaltidningar och producerar skräddarsytt innehåll efter vilken tidning man är synlig i.

Vilken typ av innehåll passar bäst för printannonsering?

Precis som för digital annonsering finns en rad olika typ av annonser man kan använda sig av när man köper annonsutrymme i print. Det kan vara till exempel helsidor, halvsidor eller hela bilagor. Innehållsmässigt går sedan att jobba med såväl native advertising som lösningar mer fokuserade på exempelvis ett erbjudande.

IAB lyfter fram fördelarna med just native och listar framför allt tre fördelar med native i printannonsering:

  • Långvarig exponering och tillförlitlighet, då tryckt material erbjuder längre exponering då de inte sällan ligga framme under en längre tid. Dessutom anses tryckta medier ofta vara mer trovärdiga, vilket kan stärka varumärkets image.
  • Målgruppsfokusering genom att placera Native i specifika tryckta publikationer. På så sätt kan företag effektivt rikta sig direkt till sin önskade målgrupp.
  • Mindre störande och högkvalitativ presentation, detta då Native i tryck ofta uppfattas som mindre påträngande jämfört med digitala popup-annonser. Dessutom kan den fysiska kvaliteten på tryckta annonser förstärka annonsens budskap.

Så jobbar N365 med printannonsering

  1. N365 har lång erfarenhet av printannonseringTillsammans med er sätter vi upp ramarna för er printannonsering: vad är syftet med er närvaro och vilka mål vill ni uppnå. Era KPI:er helt enkelt.
  2.  I nästa steg sätter vi igång produktionsfasen. Vi kan producera allt, från ax till limpa, oavsett om ni vill jobba med mer klassiska helsidor, med nativeannonser eller med hela bilagor. Vår rekommendation är oftast att börja med en digital kampanj för att därigenom samla data kring innehållet vi producerar och sedan anpassa det bäst presterande till print.
  3.  Flera av våra redaktörer har en journalistisk bakgrund och har jobbat med printredigering. Detta gör att vi är vana vid att arbeta med snabba deadlines och kan därför vara live väldigt snabbt efter att vi kommit överens om rätt tidsskrift och period för er. Tillsammans med er följer vi också upp resultaten för att utvärdera och försöka förbättra resultatet till nästa införande.
  4. Vid kampanjens slut levererar vi självklart också en matig rapport full med insikter och förslag på hur vi smartast går vidare.

Vill ditt företag komma igång med printannonsering eller förbättra er nuvarande strategi? Boka in en kostnadsfri konsultation med N365 här under 👇