Norway

Prisvinnende konsept: Slik skaper N365 resultater for sine kunder med native advertising

By 2022-09-09 No Comments

Siden 2011 har N365 hjulpet tusenvis av kunder med vekst i virksomheten deres. Oppskriften bak suksessen er et prisvinnende native advertising konsept som gir målbare resultater for kundene – både når det kommer til branding og salg. Men hva er det som gjør N365 sitt konsept så unikt?

Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Helsinki, London og New York har N365 gradvis etablert seg som et av de ledende byråene i Norden. Årsaken til den raske utviklingen hos N365 er naturligvis fornøyde og tilbakevendende kunder – som nyter godt av virksomhetens prisvinnende native advertising konsept.

– Som fullservice marketing byrå løser vi mange forskjellige oppgaver, men vårt kjerneprodukt er native advertising. Gjennom velprodusert innhold kan vi fortelle den sanne historien om brandet og distribuere den til riktig målgruppe, forteller N365s danske landssjef Andreas Bach.

Ny tilnærming til native advertising

Mange forbinder kanskje fortsatt native advertising med sponsede artikler i magasiner, som ikke er feil, men N365 har videreutviklet ideen om innholdsmarkedsføring. Her produserer man et innholdsunivers med artikler som inspirerer leseren til å ta det neste skrittet og gjøre det kunden ønsker.

– Vi lager en micro-side hvor våre erfarne journalister publiserer spennende og informative artikler om den enkelte kundes brand. Vi ser igjen og igjen at leserne fordyper seg i innholdet – og gjennom markedets ledende tracking-muligheter kan vi se at leserne deretter handler på artikkelens call-to-action. Det kan eksempelvis være ved å melde seg på nyhetsbrev eller kjøpe et produkt. Kort sagt inspirerer vi målgruppen til å foreta en handling, forteller Andreas Bach.

Via redaksjonelt utformede annonser distribuerer N365 artiklene gjennom sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, samt nasjonale og internasjonale medier. N365 er nemlig et uavhengig byrå, som sammen med kunden velger den mest effektive sammensetningen av medier til kampanjen.

Store datamengder gir unik mulighet for optimering

Å ha et så stort innblikk i materiale gir N365 adgang til store mengder data og innsikt om målgrupper, demografi og handlingsmønstre. Det gir redaktørene i N365 mulighet til å optimere resultatene på daglig basis – såkalt «real time optimization».

– Vi setter ikke en kampanje i gang og lar den kjøre i 30 dager for å så se på resultatene. Vi får inn store mengder data daglig, noen ganger på timebasis, som vi bruker til å optimere kampanjen for å høyne resultatene. På den måten kan vi hjelpe kundene våre med å nå sine mål på best mulig måte, både når det kommer til å skape oppmerksomhet rundt brandet, men også om kunden ønsker direkte salg og en høyere ROI, sier Andreas Bach.

Prisvinnende konsept

Det innholdsbaserte konseptet har hjulpet virksomheter i alle størrelser gjennom de seks årene N365 har vært til stede på det norske markedet. Blant annet har N365 siden 2016 hjulpet kontaktlinseprodusenten Bausch & Lomb med mange markedsføringsoppgaver, som i år kulminerte med en sølvmedalje ved Native Advertising Awards 2022 for «Best use of Facebook».

Målet med kampanjen var å få flere nordmenn til å booke en synstest for å prøve Bausch & Lombs kontaktlinser. Det løste N365 gjennom en landsdekkende nativ advertising kampanje med artikler som inspirerte nordmenn i alle aldre til å bestille tid hos deres lokale optiker, hvor de fikk utlevert en prøvepakke med kontaktlinser. Kampanjen, som N365 både planla og gjennomførte, gjorde en målbar forskjell for kunden, som med glede merket seg at kampanjen vant den prestisjetunge prisen.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe din virksomhet? Fyll ut skjemaet under og bli kontaktet av en av våre spesialister.