Finland

N365 & Suomen frisbeegolfliitto – natiivikampanjan avulla 63 prosentin kasvu rekisteröityneissä pelaajissa

By 2022-01-12 No Comments
Juhani Jahnukainen, country manager Finland at N365.

N365 toteutti keväällä 2021 Suomen frisbeegolfliitolle natiivikampanjan, jonka avulla rekisteröityneiden pelaajien määrä kasvoi 63 prosentilla vuoteen 2020 verrattuna.

Yhteystyön alussa N365 laati frisbeegolfliitolle markkinointisuunnitelman, jonka ensisijaisena tavoitteena oli kasvattaa frisbeegolfseurojen jäsenmääriä. Alustavaksi tavoitteeksi asetettiin 1000 uuden rekisteröityneen pelaajan saavuttaminen. Toiseksi tavoitteeksi asetettiin tiedottaminen frisbeegolfetiketistä, sillä frisbeegolfradoilla on ilmennyt ikäviä lieveilmiöitä, jotka johtuvat pääosin uusien pelaajien tietämättömyydestä.

Ratkaisuksi valikoitu natiivikampanja sosiaalista mediaa hyödyntäen

N365 valitsi ratkaisuksi natiivikampanjan, jossa liikennettä ohjattiin sosiaalisen median maksetun mainonnan kautta kampanjaa varten luodulle verkkosivustolle. Verkkosivustolle N365 tuotti artikkeleita valituista teemoista erilaisia näkökulmia hyödyntäen.

– Suomen frisbeegolfliitto on tehnyt upeaa työtä lajin kehittämisen eteen. Yhdessä käytyjen keskustelujen jälkeen kävi kuitenkin selväksi, että ”moni kivi on vielä jäänyt kääntämättä”. Halusimme tarjota pelaajille inspiroivaa ja informoivaa sisältöä lajiin liittyen. Palkittu natiivituotteemme oli täydellinen ratkaisu tähän, kertoo N365 Suomen maajohtaja Juhani Jahnukainen.

Tavoitteet saavutettiin muutamassa viikossa

Asetettu 1000 uuden rekisteröityneen pelaajan tavoite saavutettiin jo puolessa välissä kampanjaa. Uudenlainen sisältö, päivittäinen sisällön optimointi sekä tehokas mainonnan kohdentaminen toivat frisbeegolfliitolle ja seuroille toivottua näkyvyyttä digikanavissa.

– Natiivikampanja oli aivan selvästi oikea ratkaisu meille ja toimi vähintäänkin niin hyvin kuin etukäteen osattiin odottaa. Artikkelit osuivat maaliinsa, löysivät kohderyhmän hyvin, lähtivät jakoon ja palaute oli liki pelkästään positiivista, kertoo Suomen frisbeegolfliiton toiminnanjohtaja Tapani Aulu.

Dataa analysoimalla kohti entistä parempia tuloksia

Natiivikampajan aikana tuloksia seurattiin viikoittain. Tuloksien pohjalta lähdettiin suunnittelemaan seuraavia askeleita. Kävi ilmi, että nuorien pelaajien tavoittaminen on ollut perinteisesti haastavaa. Nuoremmat ikäryhmät ovat myös liittyneet seurojen jäseniksi muita ikäryhmiä verkkaisemmin. 

Keskustelujen pohjalta luotiin uusi kampanjakokonaisuus, jossa nuorempia ikäryhmiä lähdettiin tavoittelemaan uutta markkinointialustaa hyödyntäen. Kampanja Snapchat-mobiilisovelluksessa käynnistettiin kesäkuussa 2021.

– Yhteydenpito ja reagointi oli esimerkillistä ja yhteistyö erittäin sujuvaa. Tunsimme koko ajan, että meille tehtiin yksilöityä kampanjaa ammattimaisella otteella. Saimme hyvin läpi haluamamme, mutta vielä tärkeämpää oli, että pystyimme luottamaan, että homma rullasi ilmankin meidän panostamme, kertoo Tapani Aulu.

Haluatko lisätietoa siitä, kuinka voimme auttaa yrityksesi markkinoinnin haasteissa? Täytä alla oleva yhteystietolomake ja asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä lähiaikoina.