Nyheter

Mediaplanet Group – ny koncernchef

Af 2019-07-29 No Comments
Richard Båge - credit Christian Ljung

Pressrelease – 2019-07-29

Efter närmare 12 år i Mediaplanet, som både vd och koncernchef för Mediaplanet Group, har Richard Julin beslutat sig för att lämna sitt uppdrag som koncernchef för MPG. Mediaplanet har under denna tid utvecklats till en koncern med verksamhet i 16 länder och med fler affärsområden, såsom Appelberg, N365 och Newsner.

Diskussionerna om profilen för en framtida koncernchef har på initiativ av Richard diskuterats i styrelsen sedan i våras. Richard har varit tydlig med att han ser sig färdig med uppdraget att leda bolagsgruppen och att han inte vill axla rollen som koncernchef framöver.

Av detta skäl har styrelsen redan i juni påbörjat rekryteringsprocessen för att utse en ny koncernchef. Rekryteringen planeras vara klara under hösten. Fram till att en ny koncernchef är på plats har styrelsen utsett Richard Båge som t f koncernchef from 1 augusti 2019.

”Från ägare och styrelse har vi alltid uppskattat Richard, den energi och lojalitet som han visat bolaget. Resan från Mediaplanet i några få länder till att bygga en mediakoncern med fler verksamheter i fler länder hade inte skett utan hans ledarskap.”

Kia Orback Pettersson, styrelseordförande

”Richard och jag har jobbat i ihop under lång tid och jag vill personligen tacka honom för allt han bidragit med och önskar honom stort lycka till framöver.”

Richard Båge, grundare och fortsatt delägare.

MediaPlanet Group

Bolaget grundades is Sverige 2002. Idag med över 500 anställda och med beräknade intäkter på MEUR60, och verksamheter på två kontinenter med huvudkontor i Stockholm. 2014 förvärvade Mediaplanet Appelberg, Sveriges största content marketing-leverantör. I augusti 2017, förvärvade Mediaplanet N365, som fokuserar på datadriven native advertising och som konstant sätter nya rekord i besökstrafik via Newsner. Mediaplanet Group är ett privatägt bolag, där Priveq är majoritetsägare.