Sverige

Ökad efterfrågan på Snapchat – N365 ökar antalet kunder med 166%

Af 2024-01-25 No Comments
Morten Maaetoft, Head of Campaign Performance at N365

2023 nådde N365 en ny milstolpe då byråns mediaköp på Snapchat ökade med 60% jämfört med 2022. Fler kunder än någonsin var också aktiva på plattformen. Detta är resultatet av flera innovationer och ett starkt samarbete mellan N365 och Snapchat.

Konverteringskampanjer, varumärkesstärkande insatser och engagerande AR-linser. N365 gjorde allt detta på Snapchat 2023, ett verkligt rekordår för både Snapchat och N365.

Contentbyrån ökade sina mediaköp på Snapchat under 2023 med hela 60% jämfört med föregående år, samtidigt som antalet N365-kunder på plattformen nådde sin högsta nivå någonsin, med en tillväxt på 166% jämfört med året innan.

En av hemligheterna bakom rekordåret är den ständiga nyfikenheten på nya kanaler och det datadrivna arbetssättet i alla kampanjer. Något som genomsyrar varje del av N365.

Nära samarbete med Snapchat

Ludvig Nilsson, Senior Account Executive hos Snap Inc

Ludvig Nilsson, Senior Account Executive på Snap Inc

– Nyckeln till framgång ligger i N365:s helhetsgrepp, där man samarbetar väldigt nära med sina kunder. Från den kreativa processen till slutleverans av digitala annonser. De jobbar också nära både mig och vårt team på Snap Sweden och erbjuder de senaste insikterna, tipsen och knepen anpassade till specifika vertikaler, baserat på vad vi ser fungerar för andra i samma eller liknande områden, säger Ludvig Nilsson, Senior Account Executive på Snap Inc.

En annan faktor som gjorde skillnad är N365:s ökade fokus på Snapchat. I slutet av 2022 trädde Head of Campaign Performance Morten Maaetoft in i en ny roll som produktägare för Snapchat på N365.

– 2023 var mitt första hela år som produktägare för Snapchat på N365. Därför är det självklart väldigt roligt att redan se en sådan signifikant skillnad, både vad gäller mediaköp och antalet kunder, säger Morten Maaetoft.

👉 Kolla in hur N365 hjälpte Casinostugan addera Snapchat i sin marknadsmix – och ökade konverteringsgraden med 41 %

En stark konverteringskanal

2023 var också året då Snapchat lanserade 7/0-optimering. En innovation utformad för att öka antalet konverteringar efter klick. Effekten är tydlig: I vissa fall ökade andelen konverteringar efter klick med så mycket som fem gånger efter implementeringen av 7/0-optimeringen.

– Snapchat har alltid varit ett bra val för konverteringar, men 7/0-optimeringen gjorde plattformen ännu starkare. Om du har koll på hur du utnyttjar placeringar, optimeringsstrategier och styrningsverktyg är Snapchat en utmärkt plattform för hela konverteringstratten. Jag tror att vi kommer att se ett ännu starkare 2024, säger Morten Maaetoft och Ludvig Nilsson håller med.

– Jag är glad och stolt över att meddela vårt utökade partnerskap med N365. Med ambitionen att ytterligare förbättra resultaten för deras kunder och därigenom uppnå högre avkastning på investeringarna 2024, säger Ludvig Nilsson.

Mortens 5 anledningar till varför ditt företag bör vara på Snapchat 2024

 1. Nå nya målgrupper
  Så mycket som 20% av målgruppen på Snapchat finns inte på Facebook eller Instagram – och siffran är ännu högre för TikTok och X, enligt en undersökning från GWI.
 2. Conversions API
  Döden för tredjepartscookies och pixlar är nära förestående, men Snapchat har en lösning. Conversions API möjliggör effektiv spårning även efter cookie-döden. Och det bästa: N365 kan hjälpa er med implementeringen. 
 3. Skræddersyet annoncering
  Visuella identiteter är superviktiga för alla annonsörer och Snapchat är en extremt visuell plattform. Något som ger dig möjligheter att anpassa dina annonser exakt efter ditt företags identitet.
 4. Fördelaktiga CPM
  Enligt statistik N365 tagit fram tenderar CPM:en på Snapchat att vara betydligt lägre än på andra plattformar, vilket ger annonsörer en mycket hög räckvidd och inte sällan bra CPA och CPC.
 5. 7/0 optimering
  Den unika 7/0-optimeringsfunktionen som Snapchat lanserade förra året gör att du kan styra specifikt på konverteringar efter klick, vilket i sin tur tenderar att förbättra kampanjens övergripande resultat.

Nyfiken på att komma igång med Snapchat-annonsering för ditt företag? Hör av dig genom formuläret nedan så kommer en av våra experter att återkomma till dig. 👇