Newsner

Newsner slår Youtube-rekord – över fyra miljoner nya följare

By 2024-05-02 No Comments

Newsners Youtube-kanal ”We Love Animals” nådde milstolpen 3 miljoner följare i dagarna. Samtidigt har kanalen ”Newsner.com” tagit sig över miljonstrecket.
– Det är otroligt kul att se att människor från hela världen gillar det vi gör, säger Martina Myräng, head of video på Newsner.  

 17 miljoner visningar – så många har sett “Heroes help zebra trapped in wire”, ett av ”We Love Animals” mest sedda klipp från förra året. Med en blandning av starka historier, skickligt berättande och engagemang för djur har Youtube-kanalen snabbt blivit populär. 

“We Love Animals” är en del av Newsners storsatsning på Youtube som startade under våren 2021. Sedan dess har Newsners olika Youtube-kanaler växt med totalt 4 miljoner prenumeranter och genererar nu runt 150 miljoner visningar i månaden.  

 – Vi har jobbat målinriktat och konsekvent med Youtube de senaste åren. Det är jätteroligt att se att det har gett resultat. Vi är oerhört glada och stolta över att vårt innehåll når ut till så många och kommer fortsätta att berätta engagerande historier, säger Martina Myräng. 

 Även Youtube-kanalen “Newsner.com” har nu nått en miljon prenumeranter. Tidigare stod Facebook för den absoluta lejonparten av Newsners videodistribution. Men i samband med satsningen på Youtube har spelplanen ändrats. I dag står Youtube för 30 procent av Newsners totala videovisningar.  

 – För tre år sedan hade vi aldrig vågat hoppas på att utvecklingen skulle gå så snabbt för våra kanaler. Det är superspännande, säger Martina Myräng. 

Newsner-videos i siffror 

Videovisningar i veckan Youtube: 35 miljoner  

Videovisningar i veckan Facebook: 80 miljoner  

Videovisningar totalt förra året (både Facebook och Youtube inkluderat): 5 miljarder  

Antal videoredaktörer: Nio