Så fungerar videomarknadsföring

Vad är videomarknadsföring?

Så fungerar videomarknadsföringKortfattat: precis som det låter. Det vill säga videomaterial som används i din marknadsföringsstrategi. Men det finns självklart en rad olika typer av videos du som marknadsförare kan använda. För att inte tala om antalet plattformar och placeringar som finns tillgängliga för ditt videomaterial.

Innehållsmässigt finns det en rad olika strategier du kan inkludera i din videomarknadsföring. Kanske behöver ditt företag förklara hur er produkt fungerar i praktiken? Då är video ett perfekt format. Samma sak gäller om du vill inspirera konsumenter att resa till en destination, använda case för att bygga trovärdighet kring en tjänst eller utveckla er employer branding-strategi. Video passar egentligen för all form av kommunikation.

Det räcker med att ta en titt i dina egna flöden för att inse att video idag tagit över som det dominerande formatet framför text och bild. Som marknadsförare är det därför viktigt att kommunicera på det sätt din målgrupp är van vid att ta till sig innehåll. Då är video idag en självklarhet, något som illustreras tydligt av nedan citat från IAB:s hemsida:

 2022 uppgick online video annonseringen till nästan 2,8 miljarder kronor enligt Institutet för reklammätningar (IRM) och har ökat stadigt, IRM:s prognos för 2023 är nästan 2,9 miljarder kronor.

Vilka plattformar passar bäst för videomarknadsföring?

I stort sett alla tänkbara kanaler för marknadsföring erbjuder idag möjlighet för annonsörer att använda video. För många är kanske Youtube och TikTok de första kanalerna man tänker på när det gäller online video. Men det är minst lika självklart på Facebook, Instagram, Snapchat eller via programmatisk annonsering.

En av de snabbast växande kanalerna inom digital reklam är CTV. Det står för Connected TV och är helt enkelt en internetansluten TV (till exempel en smart-TV), men det inkluderar också Chromecast, Apple TV, spelkonsoler och liknande. Man skulle kunna beskriva det som tv-reklam för den digitala verklighet vi idag lever i, med skillnaden att det inte krävs några minimum-investeringar. Något som gör det betydligt enklare även för mindre varumärken att få synlighet i tv-rutan.

Alla ovan nämnda plattformar passar alldeles utmärkt för videomarknadsföring. Det viktigaste är att du anpassar ditt material efter den kanal där du köper synlighet. Om du saknar kunskapen eller resurserna för att anpassa ditt material, eller behöver hjälp med att skapa engagerande innehåll, kan du vända dig till en byrå specialiserad på videomarknadsföring.

Så jobbar N365 med videomarknadsföring

  1. N365 har egen videostudio i Stockholm

    N365 har egen videostudio i Stockholm

    Tillsammans med er sätter vi upp ramarna för er videomarknadsföring: vad är syftet med er närvaro och vilka mål vill ni uppnå. Era KPI:er helt enkelt.

  2.  I nästa steg sätter vi igång produktionsfasen. Vi tar fram manus, filmar och klipper ert material enligt era önskemål och baserat på våra best practice.
  3.  Inom två veckor från vårt första möte kan er videomarknadsföring vara igång. Nu börjar vi också det intensiva arbetet med att skruva på er kampanj, är det en video som fungerar bättre en annan? Kan vi producera en ny video baserat på vad som ger bäst resultat?
  4. Varje vecka får ni rapporter kring hur er videomarknadsföring presterar och vid kampanjens slut levererar vi självklart också en matig rapport full med insikter och förslag på hur vi smartast går vidare.

🎥 N365 har en egen videostudio mitt i centrala Stockholm. Kontakta oss om ni behöver hjälp med produktion så kan vi skräddarsy en lösning åt just er.

Vill ditt företag komma igång med videomarknadsföring eller förbättra er nuvarande strategi? Boka in en kostnadsfri konsultation med N365 här under 👇