N365 InsightsNyheter

5 grunner til å inkludere historiefortelling i din markedsføring

By 2024-05-21 No Comments

Vi mennesker har kommunisert via historiefortelling siden tidenes morgen. Historier vekker følelser i oss, og er derfor et svært godt virkemiddel for å nå frem til målgruppen – uavhengig hvilken KPI man har.

For oss i N365 er native advertising mer enn bare en god historie.

Vi har som mål å finne den beste historien ved å se på data og optimalisere innholdet gjennom hele kampanjens gang. Slik hjelper vi våre kunder med å finne den mest effektive måten for å nå deres mål – uansett hva det måtte være.

Lurer du på om du bør ha historiefortelling som en del av din markedsføring? Her gir vi deg fem gode grunner:

1. Vekke følelser

Det er ingen tvil om at historiefortelling vekker følelser i oss. Alle selskaper har en historie uansett hvilket produkt eller tjeneste man tilbyr, og ved å fortelle denne bygger man et tettere bånd med målgruppen. Det blir enklere for målgruppen å forstå hvorfor ditt produkt eller tjeneste har en betydning for dem.

2. Engasjere målgruppene

Når man kjenner på en følelsesmessig tilknytning til det man leser om, blir man også lettere engasjert. Engasjement kan skapes gjennom en rekke ulike historier – alt fra historier om brand, kunder og ansatte til anmeldelser og casestudier. Jo sterkere historie, jo sterkere engasjement!

👉 Vi i N365 er eksperter på konverteringskampanjer gjennom historiefortelling, men vi kan også bistå deg med mye mer.
Sjekk ut mer av det vi tilbyr.

3. Avgjørende mellomstasjon

N365 operer med en modell i tre trinn der vi driver relevant trafikk fra annonse til historie og videre til kundens landingsside. Flere av våre samarbeidspartnere har stilt spørsmålet om hvorfor man må gjennom mellomtrinnet med historiefortelling, og her har vi selvsagt gjort flere A/B-tester.

Ett eksempel er fra reiselivsselskapet Secret EscapesI utgangspunktet ønsket de at N365 skulle kjøre en tradisjonell display-kampanje, men vi anbefalte kunden å teste en løsning med 50/50 display og native for å demonstrere hva historiefortelling kan gjøre.

Resultatene taler for seg selv:

– Fantastisk å se at native advertising presterer så bra. Jeg tok tydelig feil, uttalte markedssjef i Secret Escapes.

4. Skaper tillit

Når man forteller en historie om sin merkevare, gir man kunder et innblikk i selskapets verdier. Dette i seg selv bidrar til å bygge tillit og troverdighet, som er alfa og omega for enhver vellykket merkevare. En avgjørende faktor er at N365 gjennom native advertising omtaler merkevaren som en tredjepart. Vi formidler historier med et redaksjonelt preg, slik at omtalen kommer fra en annen kilde snarere enn at man løfter seg selv. Vi er jo alle opptatt av andres synspunkter når vi skal omfavne et produkt eller tjeneste.

5. Konvertering og handling

Når målgruppen tar steget videre fra historiene de har lest om merkevaren, er de med andre ord betydelig mer varme og klare for å gjennomføre en konvertering eller handling. Vi sender derfor trafikken vi har hentet inn videre til våre kunders hjemmesider for gjennomføring av kjøp eller andre ønskede aktiviteter.

 

Vil du vite hva historiefortelling kan gjøre for akkurat din merkevare? Send oss en melding, så tar vi en prat!