Nyheter

Så hjälpte N365 Airtours till fler resebokningar

By 2023-05-31 No Comments

Med hjälp av en datadriven och heltäckande struktur har N365 bidragit till att höja Airtours programmatiska närvaro. Effektiviserad optimering ledde till ökad ROI – och resultat som under 2022 förbättrades med mer än 500 procent.
– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med N365, säger Rasmus Sjöberg, marknadschef på Airtours. 

När N365 i maj 2022 fick i uppdrag att hantera Airtours digitala närvaro var det både ett angenämt och ett utmanande arbete som väntade. Som Sveriges fjärde största researrangör är Airtours en för många välkänd aktör på marknaden, men covidpandemin hade utsatt resebranschen för stora prövningar och ett heltäckande omtag behövde göras i samtliga digitala kanaler. 

Den programmatiska affären var redan i samarbetets linda en fundamental del i varumärkesbyggandet, men av erfarenhet visste N365 att det finns mer att hämta ur en programmatisk kampanj än enbart räckvidd och engagemang. 

– Alla vet att det är viktigt att bygga upp en digital närvaro och att synas i rätt miljöer. Men med ett konverteringsdrivet angreppssätt och en synkad strategi på alla digitala plattformar visste vi att den programmatiska delen av samarbetet även skulle kunna bidra till fler bokningar, lägre kostnader för kunden och i slutändan en mer strukturerad marknadsföring, säger Pierre Wingren, head of programmatic på N365. 

Ett år efter att samarbetet inleddes kan N365 nu visa hur den programmatiska affären har varit minst sagt framgångsrik för Airtours. Trots stora marknadsutmaningar i pandemins kölvatten bidrog N365 till att förbättra Airtours konverteringsgrad för resebokningar under samarbetet med hela 557 procent, och man såg även en ROI som steg till smickrande 11,8 – endast post click. 

När samarbetet nu går in på sitt andra år ser Airtours ingen anledning att slå av på takten. 

– N365 har en innovativ och strategisk approach i våra programmatiska kampanjer, och de är alltid villiga att göra det där lilla extra för att garantera fortsatt förbättrade resultat. Vi är tacksamma för deras expertis och ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Rasmus Sjöberg, marknadschef på Airtours. 

Strategin som ligger bakom Airtours marknadsframgångar finns nu tillgänglig. Den som vill kan ta del av arbetet genom att fylla i formuläret nedan och få presentationen skickad till sin mejl.