Nyheter

Stort genomslag för Newsners artikelserie om det svenska pensionssystemet, ”Du gamla, du fria?”

By 2019-10-24 No Comments

I måndags publicerades den första artikeln i serien ”Du gamla, du fria?”, Newsners nya satsning om det svenska pensionssystemet – och de hundratusentals människor som det påverkar.

Sedan dess har genomslaget varit enormt och de inledande delarna har toppat listorna över de mest engagerande artiklar i Sverige under veckan.

På bara några dagar har artikelserien genererat nästan 40 000 reaktioner, delningar och kommentarer i sociala medier.

– Att pensionen är ett ämne som engagerar vet vi sedan tidigare, men vi var inte förbereda på det här gensvaret. ”Du gamla, du fria?” har dominerat svenska Facebookflöden senaste veckan. Det känns otroligt kul att Newsner kan bidra med kvalitetsjournalistik och lyfta frågor som våra läsare brinner för, säger Christan Ström, publisher, Newsner.

Fortsätta berätta historier 

Projektet ”Du gamla, du fria?” drivs av Newsners reporter Elin Wahlsten.

– Det har varit intressant, men också omtumlande, att få en inblick i hur hårt många drabbas av systemet. Det är många som hört av sig och är tacksamma för att vi lyfter fram en verklighet som inte får synas annars, säger Elin Wahlsten.

Det stora engagemanget från läsarna har gjort att artikelserien, som först skulle vara ett nedslag under en vecka, nu kommer få ett fortsatt liv under hösten.

– Vi kommer fortsätta så länge det finns historier att historier att berätta och människor som kommer i kläm.

Här kan du läsa mer om ”Du gamla, du fria?”.