Nyheter

Hallå där: Christian Ström, som nyligen lanserade ”Miljardpaketet”

By 2019-03-13 No Comments

Förra veckan gick Newsner ut med att de genererade över 5,2 miljarder videovisningar på Facebook förra året. I samband med det lanserades ”Miljardpaketet” – ett sponsorskap på Newsnervideos med en miljard garanterade visningar under 2019.

Hur känns det?
– Man blir nästan förvånad själv när man ser de här siffrorna, speciellt med tanke på allt snack om att publicister på Facebook tappade i reach förra året. Att vårt team på fyra videoredaktörer kan åstadkomma sådana resultat gör att man blir ödmjuk inför det fantastiska jobb som de lägger ner.

Hur kunde ni få så otroligt många videovisningar?
– Vi har hittat ett tilltal som fungerar i vår målgrupp och sättet vi jobbar på, med 14 språk på olika marknader,  gör att vi väldigt snabbt kan skapa ett globalt genomslag.

Berätta om miljardpaketet?
– Miljardpaketet började lite som ett skämt när vi pratade om videoresultatet för 2018. Men ju mer vi pratade om det desto mer kändes det genomförbart. Vi är nog en av få nordiska publicister som kan erbjuda en miljard videoexponeringar globalt helt organiskt.

Hur skulle exponeringen se ut för kunden?
– Det beror såklart på vilken kund som blir aktuell. Men vi tänker oss ett sponsorupplägg där kunden syns med logga och budskap i utvalda filmer under året. Ett övergripande videosponsoravtal kanske man kan säga.

Vilken typ av kund passar det för?
– En kund som har ett internationellt tilltal och är intresserad av stor exponering till ett förmånligt pris.

Vad kostar det?
– Det beror på kunden och upplägget, jag vill inte säga någon exakt siffra här men jag skulle bli förvånad om man kan få tag på ett billigare CPV i den här klassen.

Vilka filmer gick bäst förra året?
– De filmer som gick alla bäst var en minidokumentär om grupp främlingar som hjälper ett barn i nöd och en hyllning till alla mormödrar och farmödrar där ute. Båda fick strax över 120 miljoner views var.

Om du har frågor om Miljardpaketet kontakta [email protected]