Nyheter

Newsner är störst svensk publicist på Facebook – för andra året i rad

By 2019-01-21 No Comments
Newsner var Sveriges överlägset största publicist på Facebook 2018. Det visar nya siffror som analysföretaget Ezyinsights tagit fram.

För andra året i rad är Newsner störst på Facebook i Sverige. Det visar en sammanställning som Ezyinsight, som bland annat står bakom SoMe-index, gjort av de 15 största svenska publicisterna på Facebook.

– Det är fantastiskt roligt att se att det hårda arbetet som våra redaktörer lägger ner ger resultat och att vi kan fortsätta jobba nära vår publik och producera innehåll som engagerar svenska folket, säger Christian Ström, publisher, Newsner.

Ezyinsights har granskat publicisternas delningar, reaktioner, kommentarer samt webshares, alltså när användare själva delat artiklar på Facebook, för att få en helhetsbild.

Totalt fick svenska Newsner strax över 70 miljoner Facebook-interaktioner under 2018, vilket motsvarar 29,5 procent av segmentets totala interaktioner. Samma siffror för Expressen och Aftonbladet landade på 21,1 respektive 18,4 procent.

– Under 2018 minskade interaktionerna överlag för alla publicister på Facebook, men trots det har Newsner lyckats hålla sig långt före sina konkurrenter, säger Steve El-Sharawy, Head of Insights, Ezyinsights.

Newsner hamnade på första platsen av SoMe-index 44 av 52 veckor förra året.

– Två saker som jag tycker sticker ut under 2018 är att vår sida Sportbibeln blev den största svenska sportsidan på Facebook under Fotbolls-VM* och att vår humorsatsning ”Den som skrattar förlorar” lyckades charma publiken med 24 avsnitt – som i snitt fick över en miljon organiska views per avsnitt. Det visar på en otrolig bredd hos en så pass liten organisation som vår, säger Christian Ström.

*Jämförelse mellan 14 juni – 15 juli sett till interaktioner