Nyheter

Newsner störst på Facebook för tredje året i rad

By 2020-02-03 No Comments

Newsner var Sveriges största publicist på Facebook 2019 för tredje året i rad. Det visar en sammanställning av siffror från SoMe-index.

Newsner var den allra största svenska publicisten 2019 enligt nya siffror från SoMe-index. Detta innebär att Newsner hamnar på en överlägsen förstaplats för tredje året i rad.

– Det är superkul att få ett så tydligt kvitto på det arbete som hela redaktionen lägger ner och det visar att vi fortsätter att producera ett innehåll som svenska folket uppskattar, säger Christan Ström, publisher, Newsner.

I siffrorna från SoMe-index syns publicisternas delningar, reaktioner, kommentarer och webshares, vilket är när användarna själva delar en artikel på Facebook.

Enligt siffrorna från SoMe-index fick svenska Newsner strax över 70 miljoner interaktioner på Facebook under 2019. Det motsvarar 36 procent av de totala interaktionerna från de fem största svenska publicisterna på Facebook. De andra publicisterna fick följande siffor; Aftonbladet, 23 procent, Expressen, 22 procent, SVT, 11 procent, och Uppskattat, 8 procent.

Newsners sida Sportbibeln har haft en rekordstark höst och vinter, trafikrekord har slagits flera gånger. Under rekordveckan hade sidan nästan 700 000 unika besökare.

– Det är fantastisk att Sportbibeln går så bra. Och det är i synnerhet kul med tanke på att det inte var några stora mästerskap förra året. Nu med stundande mästerskap som hockey-VM, fotbolls-EM och sommar-OS hoppas vi kunna nå ytterligare höjder, säger Christian Ström.

Newsner hamnade på en förstaplats på SoMe-index 50 av 52 veckor under 2019.