Så funkar annonser på Snapchat

Vad är Snapchat?

Snapchat är ett socialt medium där användare kan skicka så kallade “snaps” till varandra. En snap kan vara såväl en bild som en video eller ett textmeddelande och kan kryddas med olika linser eller filter. Utöver att skicka snaps kan man som användare också ta del av publicister och profilers innehåll direkt på plattformen.

Varför annonsera på Snapchat?

Enligt den årliga undersökningen Svenskarna och internet använder nästan 40% av alla svenskar Snapchat och 25% använder appen varje dag. Enligt Snapchats egna siffror är 47% av användarna män, medan 53% är kvinnor. Den typiska åldern på en användare är 35+, det vill säga betydligt äldre än den uppfattning många har om appen som en plattform där enbart yngre tillbringar tid.

Snapchat

För många annonsörer är Metas nätverk ett självklart val. Men risken är då att man missar en del av sin målgrupp. Enligt siffror från Snapchat kan så många som 20% av Snapchat-användarna inte nås via Metas kanaler (beroende på marknad).

Snapchat erbjuder vidare ett stort utbud av styrningsmöjligheter, så att du kan nå den bästa målgruppen för ditt företag. Kanalens utformning erbjuder många kreativa lösningar och ger ditt varumärke möjlighet att på ett roligt sätt få stort genomslag med annonserna. Snapchat Ads tillhör också marknadsledarna när det kommer till ny annonsteknik.

Så jobbar vi med Snapchat Ads

  1.  Tillsammans med er sätter vi ramarna för kampanjen: vad är syftet med er närvaro och vilka mål vill ni uppnå. Era KPI:er helt enkelt.
  2.  I nästa steg sätter vi igång produktionsfasen. Vi tar fram kreativt material anpassat för kanalen, ser till att mätningen fungerar som den ska och sätter upp de styrningar vi behöver.
  3.  Inom två veckor från vårt första möte kan kampanjen vara live på Snapchat. Nu börjar också den mest intensiva fasen för oss där vi dagligen optimerar kampanjen för att säkerställa att den levererar enligt era uppsatta mål. Vi släcker annonser som inte levererar och producerar löpande nya annonser utifrån det bäst presterande materialet.
  4. Varje vecka får ni rapporter kring hur er kampanj presterar och vid kampanjens slut levererar vi självklart också en matig rapport full med insikter och förslag på hur vi smartast går vidare.

👉 Spana gärna in hur vi hjälpte Casinostugan öka sin konverteringsfrekvens på Snapchat med 41 %.

Behöver ditt företag hjälp med Snapchat? Boka in en kostnadsfri konsultation här under 👇